četrtek, 03. oktober 2019

Jablane Redlove® - rdeča jabolka ljubezni

Jablane Redlove® so nevsakdanje sorte jablan z rdečimi jabolki dekorativnega videza, rdečo lupino in sredico. So prijetnega in sladko kiselkastega okusa. Njihova posebnost je, da pri uporabi ne oksidirajo.

jablana-redlove-z-jabolki
Jablana Redlove® z jabolki

Jablane Redlove® je vzgojil žlahtnitelj Markus Kobelt iz Švicarskih Alp. Kot velik ljubitelj jabolk je  pred leti imel sanje, da bi vzgojil novo in nenavadno sorto jablan. Zaželel si je sorto rdečih jablan, a mu ni bilo všeč, da so njihovi plodovi majhni, kisli in trpki. Sledilo je več let preizkušanj in križanj, ko mu je navsezadnje le uspelo - vzgojil je jablane Redlove®.

Danes imamo pri nas v ponudbi pet različnih sort jablan Redlove®, ki obrodijo v različnih obdobjih (od sredine avgusta do konca septembra) in imajo različne okuse. Cvetijo spomladi s čudovitimi roza cvetovi. Njihova drevesa uspevajo na sončni oziroma polsenčni legi, so enostavna rastoča in zelo rodna. Sorte so odporne na škrlup.

jablana-redlove-era-s-cvetovi
Jablana Redlove® Era s cvetovi


Sorte jablan Redlove®


Jablana sorte Redlove® Era je jablana s srednje debelimi in okroglimi jabolki, ki imajo do 95% temno rdečega in izjemno sočnega mesa. Kisline in sladkorji v jabolku te sorte so kar izenačeni, zato bo všeč prav vsakomur. Z obiranjem pričnemo med 10. in 20. septembrom. Plodovi se ohranijo v domači kleti vse do božiča. Za sorto je značilna počasna rast drevesa in izjemna rodnost.

Jablana sorte Redlove® Circe je jablana z debelimi, čvrstimi in sladkimi poletnimi jabolki, ki jih odlikuje dišeča aroma in 80% rdečega mesa. Drevo raste srednje bujno do bujno. Plodovi dozorijo po 20. avgustu, shranjujemo jih do konca septembra. Sorta je izjemno rodna.

jablana-redlove-circe-z-jabolki
Jablana Redlove® Circe z jabolki


Jablana sorte Redlove® Odysso je jablana, ki ima v seriji Redlove® najslajši okus. Žlahtnitelj jo po kvaliteti ploda primerja s sorto Koksova oranžna reneta. Manjši do srednje debeli in rahlo sploščeni plodovi imajo 70% rdečega mesa. Drevo raste počasi do srednje bujno. Sodi med pozne sorte, saj plodovi dozorijo na začetku oktobra. Značilne arome se razvijejo dva do tri tedne po obiranju. Jabolka lahko skladiščimo do februarja. Tako kot vse ostale sorte Redlove® je tudi Odysso odporna na škrlup.

Sadike jablan sort Redlove® najdete v spletni trgovini Flora Express.

jabolko-redlove-odysso
Jabolko Redlove® OdyssoNi komentarjev:

Objavite komentar