ponedeljek, 03. september 2018

Poletje se poslavlja

Poletje se počasi poslovilja, pri nas pa se že pripravljamo na novo sezono. Sadne sadike so naročene in bodo čez teden ali dva tudi že na voljo.
Kot vedno, smo tudi letos poskrbeli za nakaj novosti.

Pritlikava mirabela Mirabello
Mirabela kompaktne rasti in tolerantna na šarko. Plodovi so rumeni, zelo sladki in aromatični. Zori konec avgusta.
Pritlikava sliva Hanna
Samooplodna nizkorastoča sliva, ki zori konec septembra. Plodovi so vijoični, srednje veliki z rumenim, sladkim in sočnim mesom.
Jablana Vampira
Plodovi so srednje veliki in povsem rdeči. Sredica je močno rdeča, le okoli peščišča bela. Je zelo okusna, sladka in sočna. Zori v oktobru.

Mirabela Mirabelle de Nancy
Rumeni plodovi so sladki in sočni, z rumenim mesom. Zorijo v avgustu in so odlični za takojšnjo porabo.

Nekaj novosti pričakujemo tudi med jagodičjem.

Malina Glen Ample
je zgodna poletna sorta z velikimi rdečimi plodovi, ki jih obiramo v juniju in juliju in so vsestransko uporabni. Poganjki so brez trnov.

Malina Heritage
je dvakrat rodna malina. Srednje velike, stožčaste, živo rdeče plodove obiramo prvič v juniju, drugič pa v avgustu in septembru. So zelo okusni.

Malina Meeker
Zelo dobra poletna malina s srednje debelimi do debelimi plodovi svetlordeče barve. Odlikujeta jo aromatičnost in skladnost okusa. Zorijo od julija do sredine avgusta.

Nizka malina Yummy
Odlična sorta, ki rodi na enoletnih poganjkih brez trnov. Rdeči plodovi so sočni in sladki. Idealni so za svežo porabo in marmelade. Primerna je tudi za sajenje v lonce in korita.

Robida Navaho Summerlong
Sorta pokončne rasti brez trnov, ki zori od sredine julija do sredine oz. konca avgusta. Rodi obilno velike plodove, ki so čvrsti in svetleči. So zelo sočni in sladki z odlično aromo in primerni za svežo porabo in predelavo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar