torek, 10. julij 2018

Kako porabiti višek zgodnjih jabolk?

Težko pričakovani prvi plodovi jabolk žal nimajo dolgega roka trajanja. Zelo hitro postanejo kašasti.


In kako jih porabiti, da ne bodo šli v nič?
Nekaj jih verjetno razdelite prijateljem in sosedom, spečete odličen štrudelj, pito ali kaj podobnega. Lahko jih porabite za sokove. Lahko tudi v kombinaciji z jagodičjem.


Pri nas pa je letos nastalo nekaj, s čimer se bomo sladkali pozimi. Iz jabolk sem skuhala marmelado in ji proti koncu kuhanja dodala cvetove sivke. Kako je dišalo...


Pri pripravi nisem komplicirala. Jabolka sem očistila in oprala. Dušila sem jih na majhnem ognju. Na začetku sem dodala malo jabolčnega soka, da so začela spuščati tekočino tudi jabolka. Ko so se precej razpustila, sem jih spasirala s paličnim mešalnikom in še nekoliko kuhala. Dodala sem malo vanilije. Nekaj minut pred koncem kuhanja sem dodala še želirni sladkor in sivkine cvetove.


Potem pa še vročo marmelado v ogrete kozarčke.
Posodo, v kateri se je kuhala, smo pomazali kar s prstom.

1 komentar: