petek, 06. april 2018

Klasika v novi preobleki ali morda nekaj novega?

Poleg najbolj razširjenih bršljink, pelargonij in petunij v korita in gredice sadimo tudi mnoge druge rastline.
Tokrat naj vam predstavim bidens in verbeno, ki ju sadimo tako v korita kot na gredice.

Bidens se ponaša s kompaktno rastjo in intenzivnimi barvnimi kontrasti, ki na soncu ne zbledijo in nas s cvetenjem razveseljujejo celo sezono.

Bidy Boom Orange Red 

Bidy Boom Red Eye 

Verbena Empress Sun Red je zelo odporna na pepelasto plesen. Zelo veliki intenzivno rdeči cvetovi so nameščni po vsej rastlini, kar je še posebna odlika sorte. Zaradi blazinaste rasti je primerna tako za gredice kot posode.


Afriška marjetica ali acrostis prihaja iz suhih in peščenih pobočij suhe Afrike. Vrsta navdušuje s srebrnimi listi in bujnim cvetenjem. Rada ima sonce in je primerna za vse, ki želijo bujno cvetenje v vročem poletju in pri tem ne imeti preveč skrbi z zalivanjem. S cvetenjem vas bo razveseljevala do pozne jeseni.

Bumble Bee

Cherry Frost

Pink Sugar

Pumpkin Pie

Vse te rastline bodo na voljo v Vrtko vrtnih centrih v Ljubljani, na Kalcah in v Mariboru ter v spletni trgovini Floraexpress.si.

Za sajenje uporabite Terra Vita Hobby zemljo za pelargonije in balkonske rastline. To je specialna mešanica naravne bele in rjave šote, srednje grobe strukture z so dodana glina, gnojila in počasi sproščajoča mikrohranila. Primerna je za sajenje balkonskih rož in enoletnic. Ob sajenju v zemljo dodajte počasi topno gnojilo vita cote hobby za balkonske rastline. Skozi sezono jih dognojujte najprej s flory vita hobby za zeleno rast in kasneje s flory vita hobby za cvet.

Ni komentarjev:

Objavite komentar