torek, 13. marec 2018

Pelargonije, kot so jih poznale naše babice


Lep balkon in okenska polica sta že od nekdaj ponos hiše. Si tudi vi želite bujnega cvetja, kot ga poznate iz otroštva? Trudimo se, da bi za vas izbrali sorte, ki vas bodo razveseljevale z bujno rastjo in polnim cvetenjem, ob tem pa vam skrb zanje ne bo vzela preveč časa. Tega nam ob hitrem tempu življenja vedno bolj primanjkuje.Izpostavljene rastline se ponašajo s posebnimi barvnimi odtenki in kombinacijami.
Rastline so posajene v prepoznavne lončke premera 12 cm so naprodaj v izbranih vrtnarijah po Sloveniji.

Pelargonije so še vedno stalnica. Trepežne lepotice, ki prekrivajo balkone, kot v času naših babic.
Classic Boneta predstavlja standrad med pelargonijami s polnim cvetom, ki ne razočara. Polni žametno rdeči cvetovi so gosto nameščeni po celi dolžini rastline. Lepo jih dopolnjujejo močni in zdravi temno zeleni listi z vzorcem.


Pelargonije big 5 vas bodo razveselile z izrazito velikimi in polnimi cvetovi. Izbirate lahko med petimi različnimi barvami cvetov.

Neon Pink India 
 Red Devil

 Malva

 White Angel

Soft Rose

Barve so atraktivne in obstojne, cvetijo tudi ob krajšem dnevu in v času visokih poletnih temperatur. Kljub bujnosti so razmiki med listi s temnim vzorcem majhni. Med ogromnimi socvetji je dovolj prostora zaradi česar imamo manj težav s plesnijo.

 Pa še nekaj napotkov, da bodo rastline lepo uspevale:

  • posadite jih v zemljo za pelargonije, ki ji dodate počasi topno gnojilo vita cote hobby za balkon. Oboje lahko dobite v naših vrtnih centrih in spletni trgovini FloraExpress.
  • zalivajte jih po potrebi in dognojujte najprej z gnojilom Flory vita hobby za zeleno rast in kasneje s Flory vita hobby za cvet
  • za boljše cvetenje je priporočljivo odstranjevanje odcvetelih cvetov

Ni komentarjev:

Objavite komentar