četrtek, 21. september 2017

Namizno grozdje

Grozdje je odlično sadje jeseni, ki blagodejno deluje na organizem: kosti, možgane, živce, ledvica in črevesje. Vsebuje grozdni sladkor, kalcij, fosfor, kalij, vitamin B in C.
Namizne sorte iz naše ponudbe lahko vzajate kot brajde. V njihovi senci se boste lahko poleti hladili.

Za vse sorte se priporoča zimsko škropljenje z bakrovimi pripravki. Za tiste, ki niso povsem odporne pa ni odveč še kakšno poznejše škropljenje s primernimi pripravki.

Sultanina bianca, sorta brez pečk, ki je primerna za sušenje (rozine)
Grozdi te sorte so srednje veliki; tehtajo okrog 400 gramov. Jagode so manjše, ovalne oblike. Kožica je tanka, meso hrustljavo in zelo sladko. Zori v začetku septembra.


Ametista je sorta brez pečk z grozdi, ki tehtajo med 600 in 900 grami. Jagode so ovalne, rožnato obarvane in zelo okusne. Zori v začetku septembra.


Ambra ima rahlo dišeče jagode (podobno kot pri izabeli – fox aroma)
Je zelo odporna sorta namiznega grozdja, ki je ni potrebno škropiti! Grozdi so težki do 300 gramov. Jagode so bele, okrogle z zelo malo pečkami in rahlo dišeče. Zori konec avgusta.


Agata je zelo odporna sorta grozdja brez pečk!
Je črna sorta, ki je ni potrebno škropiti. Grozdi so težki okoli 200 gramov. Jagode so manjše, ovalne. Kožica je temno vijolična. Meso je  čvrsto, sočno in dišeče (kot izabela - fox aroma). Sorte ni potrebno škropiti. Zori sredi avgusta.


Zafira je odporna sorta z izrazito muškatno aromo. Črni grozdi so srednje veliki, težki 300 do 400 gramov. Jagode so okrogle, zelo okusne z izrazito muškatno aromo. Sorta je zelo odporna na bolezni. Zori v začetku septembra.


Smeralda je zelo odporna sorta grozdja, ki je ni potrebno škropiti. Je sorta črnega grozdja. Grozdi so srednje veliki, težki 300 do 400 gramov. Jagode so velike, okrogle in dišeče (fox aroma). Zori sredi avgusta.

Apirena nera je črno namizno grozdje brez pečk. 
Grozdi so veliki, težki 800 do 900 gramov. Jagode so velike okrogle, hrustljave in zelo okusne.
Zori sredi septembra.

Bela sorta Sladka citrina je brez semen in zelo odporna sorta, ki je ni potrebno škropiti! 
Grozdi so težkim okrog 350 gramov. Jagode so srednje velike, okrogle, svetlo rumene barve. Meso je sladko, sočno z rahlo muškatno aromo. Zori v začetku septembra.


Corniola je sorta belega namiznega grozdja z velikimi grozdi. Njihova teža je med 700 in 1000 grami. Jagode so ovalne in velike. So hrustljave, sladke in zelo okusne.
Zori v sredini septembra.Ni komentarjev:

Objavite komentar