sreda, 07. september 2016

Dve ali tri v enem?

Ponudba jagodičja in kivijev je iz leta v leto večja in pestrejša. Odločitev, kaj posaditi pa s tem še težja. Za prihajajočo jesen smo pripravili tri različne kombinacije, ki si prav gotovo zaslužijo mesto tudi v vašem vrtu. Sadike so vzgojene v Sloveniji in opremljene z etiketami v slovenskem jeziku.V večjem loncu so posajene tri sadike malin oz. dve sadiki drobnoplodnega kivija.

Za prvo kombinacijo smo izbrali tri izjemne sorte malin: črno Black Jewel, rumeno All Gold in srednje zgodnjo poletno rdečo malino Mailing Promise.Črna malina ima srednje velike, okroglaste plodove z zelo prefinjenim, rahlo odišavljenim okusom, ki so prava poslastica med malinami.
Plodovi rumene maline so veliki, sladki in izjemnega okusa.
Sorta Malling Promise daje obilen pridelek. Plodovi so rdeči, čvrsti in primerni tako za svežo porabo kot tudi za zamrzovanje in predelavo.


V drugo kombinacijo smo med dve malini: rumeno All Gold in rdečo Willamette vključili  križanec med malino in robido po imenu Tayberry.Willamette  daje obilen pridelek. Plodovi so srednje veliki, okroglo stožčasti in temno rdeč. Okus je zelo prijeten, rahlo kiselkast.
Podolgovati plodovi Tayberry-a so dolgi do 4 cm, rdeče do rahlo temnejše vijolične barve, ter izredno aromatični. So prava posebnost, s prefinjenim okusom.


Pri kivijih smo izbrali dve drobnoplodni sorti, ki sta zelo odporni na nizke zimske temperature.


Izbrali smo samooplodno sorto Issai z zelenimi plodovi in sorto Ken's red, ki ima rdeče plodove. Oboji so zelo aromatični in jih uživamo z lupino.

Izberite kombinacijo, ki vam najbolj ustreza!

Ni komentarjev:

Objavite komentar