Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?

Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70
več na www.vrtko.si

Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03

sreda, 08. junij 2016

Za lepe rastline in kakovosten pridelek

Sadike rož in zelenjave smo v večini posadili. Prve nam bodo polepšale okolico doma.Druge, da nas bodo s svojimi pridelki razveseljevale skozi celo poletje.

Prvi korak smo naredili, ko smo za rastline pripravili zemljo. V vrtovih smo jo pognojili z organskimi gnojili. Za posode smo uporabili kompost in zemljo namenjeno sajenju zelenjave. namesto loncev lahko uporabimo tudi gajbice.

 Babura


Gajbice, v katerih so sladki krompir in paprike pri Kolenčevih, so opremljene z namakalnim sistemom za posodovke.

Namakalni sistemi nam prihranijo čas pri oskrbi rastlin. Nekaj enostavnih rešitev je opisanih v članku Vam zalivanje vzame veliko časa?

Potrebna hranila rastlinam zagotovimo z gnojili Flory Vita, ki so popolnoma topna v vodi.

Vodotopno gnojilo Flory Vita za zeleno rast (NPK 24-8-16 (3)) vsebuje visok delež dušika in je namenjeno za gnojenje vseh vrst rastlin. Rastline bodo bujno rasle in listi bodo intenzivno temno zeleno obarvani.
Uporaba: do 2x tedensko 10 g gnojila (2 žlički) zmešamo v 10 l vode.


Vodotopno gnojilo Flory Vita za bujno cvetenje (NPK 14-11-25 (2)) je namenjeno dognojevanju za pospeševanje cvetenja vseh cvetočih rastlin.
Uporaba: do 3x tedensko 10 g gnojila (2 žlički) zmešamo v 10 l vode.


Vodotopno gnojilo Floriy Vita  za plod (NPK 8-16-40) je namenjeno za dognojevanje vse vrst plodovk. Plodovi bodo lepše obarvani, okusnejši in se bodo bolje skladiščili.
Uporaba: do 2x tedensko 10 g gnojila (2 žlički) zmešamo v 10 l vode.


Flory Vita železovi kelati so specifično gnojilo za zdravljenje in odpravljanje kloroz, ki so posledica pomanjkanja železa.
Raztopimo jih v vodi in z njimi rastline zalijemo ali poškropimo. Škropljenje opravimo zjutraj ali pozno popoldan, da na rastlinah ne povzročimo ožigov.
Najpogosteje se kloroze pojavljajo na vinski trti, breskvah, nektarinah, aktinidiji, citrusih, surfinijah, milijon zvončkih, rododendronih, hortenzijah.
Pakiranje zadošča za približno 100 l, odvisno od načina uporabe. Priložena je tudi dozirna žlička za enostavnejšo uporabo.


Fotografije zelenjave: Alenka Kolenc

Ni komentarjev:

Objavite komentar