petek, 03. junij 2016

Kako zavarovati vrt pred psi, mačkami, lisicami?

Ne samo divje, tudi domače živali so lahko prava nadloga na vrtu. Psi in mačke si radi najdejo mesto za počitek na naših gredicah ali po vrtu preganjajo prostoživeče živali .


O tem, kako odgnati mačke s pomočjo ultrazvočnih odganjalcev, smo pisali že v februarju. Na voljo sta dve različni napravi CatWatch in Catfree. Več o njiju si lahko preberete na povezavi So mačke nadloga? 
Na enak princip deluje tudi odganjalec za lisice FoxWatch. Moteče so predvsem ponoči, ko s hrupom, ki ga lahko povzročajo, motijo vaš spanec.


Naprava oddaja ultrazvok frekvence 40 - 45 kHz in je ljudem neslišen.Infrardeč detektor gibanja pokriva lok 100° na razdalji 12,5 m, kar pomeni, da zavaruje neovirano površino do 125 m². Naprava se aktivira le, ko infrardeč detektor zazna gibanje.
Naprava  oddaja zvok, ki je moteč tudi za pse!
Primeren je za zunanjo uporabo v vseh vremenskih razmerah. FoxWatch napaja 9 V alkalna baterija. Za boljše delovanje priporočamo uporabo napajalnika za omrežni tok.

Če pa vam na vrtu delajo škodo različne živali: psi, mačke, lisice, zajci, kune, uporabite ultrazvočni odganjalec Pestfree, ki oddaja signale širokega spektra (med 20 in 44 kHz).


Naprava pokriva lok 100° na razdalji 10 m, kar pomeni, da zavaruje neovirano površino do 88 m².
Pestfree je odporen na vremenske pojave.

Bi se radi za vedno znebili miši v svojem domu?
V tem primeru vam svetujemo uporabo naprave Pest Controller, ki vam zagotavlja neprekinjeno zaščito pred mišmi.

Naprava je popolnoma varna za ljudi in domače živali. Glodalce pa odženete še preden se uspejo naseliti.
Pest Controller napaja 9 V alkalna baterija in je primeren za uporabo v zaprtih prostorih.

Pri vseh napravah je 9 V alkalna baterija že priložena. Za naprave CatWatch, Catfree, FoxWatch in Pestfree lahko dokupite napajalnik za električno omrežje, ki poveča učinkovitost naprave.

Ultrazvočni odganjalci so razviti in izdelani v Veliki Britaniji in testirani ter potrjeni s strani Kraljevega združenja za zaščito ptic iz Velike Britanije.Ni komentarjev:

Objavite komentar