četrtek, 26. maj 2016

Imate na vrtu nadležne obiskovalce?

Po vseh vremenskih nevšečnostih, ki nam jih je prinesla letošnja pomlad, smo končno posadili večino zelenjave. Tudi tisto, ki je bolj občutljiva na nizke temperature in velika temperaturna nihanja.

A težav na vrtovih verjetno s tem ni konec. Ob dežju kaj hitro prilezejo na plano požrešni polži, ki lahko pojedo tudi cele rastline. V zadnjih letih so nadležni  predvsem rdeči lazarji.


Težko se jih je znebiti. Lahko jih pobiramo ali lovimo v pasti.
Posodico zakopljite v zemljo do globine cca. 5 cm in jo do polovice napolnite s pivom, ki ste mu dodali žlico soli. Pivo redno menjajte, saj postano polže ne bo privabilo.

Uporabite lahko tudi Ferramol vabe za polže. Na voljo je v treh velikostnih pakiranjih (200g, 500g in 1kg)
Uporablja se za zatiranje polžev v vrtninah in okrasnih rastlinah na prostem in v rastlinjakih v odmerku 5 g/m² tako, da se ob pojavu polžev sredstvo potrese po tleh okoli rastlin.


Za zatiranje škodljivih žuželk na rastlinah v sadovnjakih, rastlinjakih, zelenjavnih in okrasnih vrtovih, vinogradih, na njivah ter na sobnih in balkonskih rastlinah uporabite rumene lepljive ploščeNanje lovimo: češnjevo muho, rastlinjakovega ščitkarja, porovo zavrtalko, listne uši, čebulno muho, korenjevo muho, listne zavrtače, mrtvaške mušice, ameriške škržate, oljčno muho, koruznega hrošča, hišno in hlevsko muho.

Za zanesljivo in okolju prijazno zaščito sadnega drevja pred gosenicami zemljemerkami, pedici, mravljami in drugimi plazečimi se škodljivci uporabimo lepljivi trak, ki prepreči dostop škodljivcem do krošnje.


Za zaščito pred nadležnimi osami pa uporabimo vabe, ki jih napolnimo s sladko tekočino.


Vse zgoraj omenjene pasti in vabe lahko kupite v naših vrtnih centrih ali v spletni trgovini Flora Express.

Ni komentarjev:

Objavite komentar