petek, 05. februar 2016

So mačke nadloga?

Vam mačke ležijo med zelenjavo in kopljejo po gredicah?Lovijo ptice?


Se zadržujejo na avtomobilih?


Skratka, mačke so lahko nadloga okoli vašega doma.
Na našem tržišču bomo to pomlad prvič ponudili učinkovite ultrazvočne odganjalce, ki so razviti in izdelani v Veliki Britaniji. Testirali so jih in potrdili njihovo učinkovitost pri Kraljevem društvu za zaščito ptic.

Izbrali boste lahko med dvema različnima napravama: CatWatch in Catfree. Obe napravi oddajata ultrazvok frekvence med 20 in 24 kHz, ki je moteč za mačke. Razlika je v moči delovanja in površini, ki jo naprava zaščiti. Obe lahko napaja 9 V alkalna baterija ali pa uporabite napajalnik.

Primerjava:


domet (m)
površina (m²)
CatWatch
12
125
Catfree
10
88

Obe napravi sproži prisotnost mačke v zavarovanem območju. Mačk ne poškoduje.

Reakcije mačk so sicer zelo različne. Plašne mačke se bodo takoj izogibale varovanemu območju. Druge se bodo napravi približale in želele pokazati svojo teritorialno prevlado. Ker pa s tem sprožijo ultrazvočni alarm, ki je za njih moteč, je končni rezultat vedno enak. Mačke se bodo varovanim območjem izogibale ali preko njega prehajale zelo hitro. Proces največkrat traja od 2 do 4 tedne; v izjemnih primerih tudi 3 mesece.

Ne deluje na gluhe mačke in nekatere eksotične pasme!


CatWatch se priporoča tudi kadar želite preprečiti mački, da bi ušla na cesto. Nadziramo lahko tudi njeno gibanje po vrtu tako, da ji preprečimo gibanje po določenem delu.Uporaba napajalnika je priporočljiva predvsem v primerih, ko varovano območje prečka veliko ljudi in živali. z uporabo napajalnika vzdržujete maksimalno učinkovitost naprave. Poveča se tudi moč ultrazvoka.


Ni komentarjev:

Objavite komentar