ponedeljek, 04. januar 2016

Novo leto je prineslo sneg

Pa smo ga dočakali. Sneg namreč. Otrokom je prinesel veselje,


naravi prepotrebno vlago in zaščito pred mrazom.


Že preden je zapadel sneg smo na vrtu nekatere vrtnine prekrili s tuneli in koprenami, da bi jih zaščitili pred nizkimi temperaturami in bi jih lahko nabirali tudi v času, ko zapade sneg. Tako smo zaščitili razne solate, por, nekatere trpežnejše dišavnice...Na prostem lahko pustimo por, listnati in brstični ohrovt, brokoli...


Ko ohrovt pomrzne, postane še okusnejši. Liste ali glavice nabiramo, ko jih potrebujemo.Tudi brokolijeva socvetja pobiramo sproti.


Kadar padejo večje količine snega, ali je ta moker in težek, ga otresemo z rastlin in tako preprečimo pretirano upogibanje in lomljenje. Očistimo tudi poti, da si olajšamo hojo po vrtu.


Pri trajnicah smo jeseni pustili nekatera suha socvetja in bilke, da krasijo vrt tudi pozimi. Polomljene dele sproti odstranjujemo. S tem poskrbimo, da se vrt ves čas spreminja.V zimskem času poskrbimo tudi za ptice in druge prostoživeče živali.
Pticam natrosimo zrnje v krmilnice in nastavimo lojne pogače.Zimski meseci so pa tudi čas, ko se že oziramo naprej in načrtujemo spremembe in zasaditve na vrtu.

1 komentar:

  1. Kakšen izviren snežakec. To bom copy/paste tudi na moj balkon, samo da ga še malo zapade.
    Sicer pa vse najlepše v letu 2016.

    OdgovoriIzbriši