Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce bš, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67


več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


ponedeljek, 21. december 2015

Sušeni paradižniki v oljčnem olju

Le še nekaj dni je ostalo do praznikov. To je tudi čas, ko obdarujemo bližnje in prijatelje. Najbolj pridni izdelate darila kar sami. Spodaj vam ponujamo način, kako iz  posušenih paradižnikov pripraviti okusen shranek, ki vas bo navdušil.


Sestavine:
1 kg posušenih paradižnikov
1/2 l belega vina
1/4 l kisa za vlaganje
česen, poper, origano
oljčno olje

Postopek:
Vino in kis zlijemo v večjo posodo ter segrejemo do vrenja.


Suhe paradižnike operemo ter kuhamo v vreli mešanici približno 4 minute.


Kuhane paradižnike dobro odcedimo. Najbolje, da jih na cedilu pustimo vsaj 12 ur.



Olupimo in narežemo česen.


Ocejene paradižnike zložimo v kozarce za vlaganje, dodamo narezan česen, poper v zrnu in origano ter zalijemo z olivnim oljem. Pri tem pazimo, da ostane med paradižniki čimmanj zračnih mehurčkov.


Tako pripravljene paradižnike uporabimo na različne načine: kot dodatki jedem, za pripravo namaza iz sušenega paradižnika. Z njimi lahko obložimo popečene koščke kruha...

3 komentarji:

  1. Super...veliko vlagam ampak sušenih paradižnikov pa še nisem...pa precej pelatov sem imela...verjetno so tinajboljši Alenka....

    OdgovoriIzbriši
  2. Mi smo imeli družinsko akcijo, saj smo vlagali paradižnike za poslovne partnerje - novoletna darila. Porabili smo 70 kg posušenih paradižnikov - pelatov, 30 l olivnega olja, vina nisem merila (so se pa pri vinotoču resno spraševali, če ima moj možiček resne težave z alkoholom). Na koncu smo dobili 500 kozarčkov odličnih paradižnikov.
    Tokrat so bili pelati, v upoštev pa bi prišli še kakšni sladki češnjevci npr. Tomaccio.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prepisano,shranjeno v knjigi receptov...Hvala:)

    OdgovoriIzbriši