Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?

Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70
več na www.vrtko.si

Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03

sreda, 16. september 2015

Paradižniki še vedno zorijo

V rastlinjaku paradižniki še vedno odlično uspevajo in pridno zorijo.


Družbo jim dela dišeča bazilika.


Včeraj sem paradižnike po dolgem času uporabila za pripravo paradižnikovega kruha. Odličen je.

Sestavine:
  • 0,5 kg moke
  • 3 dcl zmiksanih paradižnikov
  • pol kocke kvasa
  • nekaj žlic vode
  • ščepec sladkorja
  • 2 žlički soli
  • 2 žlici oljčnega olja
  • šopek nasekljane bazilike
Moko presejemo v skledo in naredimo jamico. Po robu posujemo sol.
V mlačno vodo vmešamo sladkor in kvas. Prelijemo v jamico in vanj vmešamo še malenkost moke. Pustimo da vzhaja. 
Dodamo paradižnikov pire, olje in baziliko ter zgnetemo v gosto testo. Pokrito pustimo vzhajati približno pol ure, da se količina podvoji. Testo premesimo, oblikujemo v hlebček in
še enkrat vzhajamo. Medtem segrejemo pečico na 200°C v kateri pečemo kruh približno 30 min.


Ni komentarjev:

Objavite komentar