četrtek, 16. julij 2015

Osvežitev za vroče dni

V teh vročih dneh se  prileže kaj osvežilnega. Sama zelo rada posežem po sladoledu. Najboljši je doma pripravljen.
Pridelamo kar nekaj jagod, malin, ribeza, robid.
Velik delež jih konča v skrinji in kasneje v sladoledu in pecivu.



Za sladoled vzamem pest ali dve zmrznjenega sadja in ga zmeljem v kuhinjskem strojčku. Dodam gosti jogurt ali smetano, včasih tudi maskarpone ali skuto. Odvisno je od tega, kaj je v hladilniku.
Lahko ga še osladite po okusu.

Sladoled iz rdečega ribeza

Pri nas se zelo radi igramo s kombinacijami okusov. Pri tem niso izjema niti sladoledi. Naj vam zaupam nekaj najljubših kombinacij:
  • jagode z meto ali baziliko

  • maline z rožmarinom

  • črni ribez s sivkinimi cvetovi

Možnosti je neskončno, ne bojte se poskusiti česa novega in naj vas sladoledi prijetno ohladijo.
Veseli bomo, če boste kakšno idejo delili tudi z nami.

1 komentar:

  1. Zelo koristni recepti za sladoled,meni je všeč črni ribez s sivko!

    OdgovoriIzbriši