Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70

več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


torek, 12. maj 2015

Jagode

Jagode nas s svojimi rdečimi plodovi vedno znova prevzamejo. Najboljše so tiste, ki zrastejo na domačem vrtu. Če tega nimamo, jih lahko posadimo kar v posode in z njimi okrasimo balkon ali okenske police.


Naj vam predstavim nekaj zelo okusnih sort, ki vas bodo s svojimi plodovi razveseljevale vse poletje. Razvajamo se lahko s svežimi plodovi, iz njih pripravimo sladoled ali druge sladice. Lahko jih predelamo v sokove, marmelade ali jih enostavno zamrznemo.

Sorta ima zelo močne živice, na katerih rodi že isto leto. Plodovi so srednje debeli, svetlo rdeči in izredno sladkega okusa. Zoreti pričnejo v začetku junija. Obiramo jih skozi vse poletje do prve zmrzali. Sadimo jih na gredice, v posode ali korita. Za pokončno rast potrebujejo oporo, na katero  živice privezujemo, saj se le-te ne vzpenjajo same.


Ta sorta ima nekoliko svetlejše jagode, zelo dobrega okusa. Primerne so za sajenje na gredice in v večja korita.


je odlična sorta za različne vrste nasadov. S svojimi številnimi roza cvetovi popestri tako gredice, kot zadasitve v posodah. Rubinasto rdeče, sladke in aromatične plodove obiramo od junija dalje.


Temno rdeče jagode so srednje velike in zelo aromatične z okusom gozdnih jagod. Sorto odlikuje zelo velika rodnost in odpornost na bolezni. Zoreti začnejo v juniju.


Vse sorte so na razpolago v naših vrtnih centrih v Šiški na Vodnikovi ulici 100, na Kalcah pri Logatcu in spletni trgovini Flora express.


Ni komentarjev:

Objavite komentar