četrtek, 26. februar 2015

TomTato – paradižnik in krompir na eni rastlini

TomTato je inovacija v pridelovanju zelenjave. Po letih izpopolnjevanja in preizkušanj, je pred nami kombinacija dveh rastlin - krompirja in češnjevega paradižnika.

Rastlina TomTato je certificirana in testirana. Je 100 % naravni proizvod in ne vsebuje GSO. TomTato cepijo ročno. Paradižnik in krompir pripadata družini razhudnikovk in sta po naravi kompatibilna. Odbrane so izključno brezvirusne rastline.


Prednosti gojenja TomTata

Pri TomTatu na enem mestu pridelamo dve zelo priljubljeni vrtnini. Na eni rastlini pridelamo do 500 izjemno sladkih in zelo okusnih plodov češnjevega paradižnika in 2 kilograma belega krompirja. Le-ta je vsestransko uporaben: za kuhanje, pečenje in cvrenje.

Kako gojimo TomTato?

TomTato lahko sadimo v lonce na balkonih in terasah, v vrtove in rastlinjake. Zahteva sončno lego. Sadimo, ko je zemlja dovolj ogreta na okoli 15ºC in minejo nevarnosti nizkih temperatur.

Pri sajenju moramo biti pozorni, da je cepljeno mesto nad zemljo. Le tako bomo v celoti izkoristili ves potencial obeh rastlin.
Rastlina potrebuje močno in 200 -250 cm visoko oporo.Sajenje v lonec
Naj bo dovolj velik; volumna vsaj 40 L. Zemlja naj bo bogata s humusom in hranili. Uporabimo lahko briketirana ali organska gnojila. Za dognojevanje je zelo primerno in enostavno za uporabo vodotopno specialno gnojilo Flory vita hobby za plod.


TomTato redno zalivamo in dognojujemo. Še posebno pozornost temu posvetimo, če gojimo rastlino v loncu.


Potrebno je odstranjevati zalistnike na nadzemnem delu in tudi poganjke krompirja, ki izraščajo iz tal.

Ko jeseni prenehamo z obiranjem paradižnikov, rastlino odrežemo in počakamo še 10 dni, da krompir v zemlji dozori.


TomTato bo na voljo v naših vrtnih centrih v Šiški in na Kalcah pri Logatcu ter pri specializiranih vrtnarjih po Sloveniji.
Lahko pa ga že naročite preko spletne trgovine Flora express.


Ni komentarjev:

Objavite komentar