Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce bš, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67


več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


petek, 30. januar 2015

Teranov liker s črnim ribezom

Za pretekle praznike sem prijatelje obdarovala z domačim teranovim likerjem, ki sva ga obogatila s črnim ribezom. Le-tega imava še nekaj na zalogi v skrinji, saj je lansko leto bogato obrodil.

Pohvale in navdušenje nad njim so deževali z vseh strani. In ker me je večina spraševala tudi po receptu, ga objavim kar tule.

Sestavine:
2 litra dobrega terana
1 kg sladkorja
1 kg črnega ribeza (lahko zamrznjenega)
2 decilitra ruma
cimetova skorjica  ali vanilijev strok (po želji)

Postopek:
V teran stresemo sladkor in po želji vanilijev strok ali cimetovo skorjico ter zavremo. Dodamo črni ribez in pustimo vreti 5-10 minut. Ohladimo, precedimo, dodamo rum in prelijemo v steklenice.
In ker mi je bilo škoda temne aromatične plodove zavreči, sem jih spasirala, dodala malo likerja in želirni sladkor, da je nastala še okusna marmelada.
Če jo nekoliko razmešamo in razredčimo, jo lahko uporabimo tudi kot preliv za osvežilno skutno torto.




Pa še namig: če ribeza nimate več, lahko uporabite tudi kakšno drugo jagodičje: borovnice, jagode, maline...
Sama jagode ali borovnice, ki nimajo izrazitih velikih semen, pustim kar v likerju. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar