Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70

več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


torek, 15. april 2014

Jagode Hummel

Lanski obisk vrtnarije Hummel je bil zares zanimiv. Vrtnarija, ki se z žlahtnjenjem jagod ukvarja že sedmo desetletje, ima v svojem izboru preko 120 različnih vrst jagod. Sladke plodove je možno preizkušati v mesecu juniju, ko odprejo vrata njihovi testni nasadi. Njihova prodaja je usmerjena k vrtičkarjem, zato na trgu ponujajo samo nekaj najzanimivejših sort. Osnovno vodilo pri izboru teh sort je dober okus plodov in enostavna vzgoja, rastline morajo biti odporne na bolezni tako da škropljenje ni potrebno. 

Vrtnarija Hummel je v svetu jagod najbolj poznana po svojih vzpenjavih jagodah – KLETTERERDBEERE HUMMI® Hz. Gospod Reinhold Hummel je prvi našel jagodo, ki na hitrorastočih viticah cveti in rodi plodove v istem letu. Rastlinam dodamo oporo na katere te vitice pritrdimo, dobimo presenetljivo drevesasto ali piramidno obliko. Če sadike posadimo meseca aprila ali v začetku maja, bomo polno rodnost dočakali že v prvem letu.

KLETTERERDBEERE HUMMI® Hz - vzpenjave jagode
Ko govorim o jagodah, imam nehote v mislih vedno okus gozdnih jagod. Čeprav majhne so neverjetno sladke. Že res, da so plodovi sort, ki jih pridelujejo za trg mnogo večji, tudi bolj vabljive rdeče barve,  toda okus, ...

Sorta HUMMI®-PRALINE HZ ima okus pravih gozdnih jagod. Gospod Hummel je na to sorto še posebej ponosen; pravi, da predstavlja največji mejnik v njihovem delu z jagodami. Izjemno sladke, temno rdeče barve navzven in znotraj, dajejo obilen pridelek od junija do jesenske slane. Če želite doma pridelati sladke gozdne jagode, jih priporočam.

HUMMI®-PRALINE HZ
Omenila bi še sorti
HUMMI® HZ-GENTO  rodi od sredine junija pa do jesenske zmrzali srednje velike oranžno rdeče plodove.  Namenjena je za zasajevanje gredic in je zdrave rasti. Plodovi imajo poseben okus, ki spominja na okus šampanjca.

HUMMI® HZ-GENTO

HUMMI®-MEROSA HZ je okusna in lepa sorta jagod. Že iz imena lahko razberemo, da ima sorta rožnate cvetove, ki so intenzivne barve in daje rastlini poseben čar. Grmički so kompaktne rasti ter rodijo intenzivno rdeče in dišeče plodove od junija do pozne jeseni. Praviloma sorte izgubijo svojo sadno vrednost, ko jim žlahtnitelji dodajajo okrasno vrednost, toda sorta Merosa je prava jagoda, ki zaradi lepote cvetov ni prav nič izgubila.

HUMMI®-MEROSA HZ

HUMMI®-MEROSA HZ - rožnat cvet
Vse sadike v vrtnariji Hummel vzgojijo v svojih laboratorijih s t.i. tkivno kulturo. To zagotavlja, da so sadike zdrave, brez bolezni in virusov, kar še dodatno zagotavlja veliko zadovoljstva in veliko pridelek njihovih sadik.Ni komentarjev:

Objavite komentar