sreda, 06. november 2013

Mobilne žive meje

V današnjem modernem svetu vse bolj cenimo zelene površine v urbanih okoljih. Hkrati pa neradi čakamo dolga leta, ki so potrebna, da rastline zrastejo do željene velikosti. Rešitev problema je sedaj na voljo v obliki: ˝Mobilne Žive Meje˝. Ozelenjene mrežne panele so sestavljene iz kovinskega ogrodja, ki je preraščeno z rastlinami, ter naravi prijaznega korita izdelanega iz kokosovih vlaken. Različne vrste in velikosti so na voljo preraščene z vedno zelenim bršljanom (hedera), gabrom, (carpinus), in bukvijo (fagus).

Osnova je ograja. Elementi so izdelani iz vroče cinkane jeklene mreže. Proizvajalec jamči za kvalitetno izdelavo, saj daje izdelku 10 letno garancijo.
Ozelenjena je z rastlinami (bršljan, gaber, bukev,....). Posebej prirejena žična kletka na dnu ograje je obdana z naravnim materialom (kokosova vlakna) in tvori nekakšno korito. V njem je zemlja (posebej pripravljen substrat) v katerega so posajene rastline, ki se vzpenjajo po ograji. Žične ograje se tako skoraj ne vidi.


Je enostavna za montažo. Panele so lahke in enostavno prenosljive. Pred montažo je potrebno pripraviti nosilne stebre (lahko so vkopani v zemljo ali pa jih učvrstimo z betonskim temeljem),
izkopati plitek jarek in panele enostavno fiksiratis  kovinskimi sponkami prirejenimi za ta namen.

Z uporabo ˝Mobilne Žive Meje˝ dosežete takojšen rezultat, hkrati pa si zagotovite varnost in zasebnost. Ker so rastline v celoti izraščene, si intimnost in zasebnost prostora zagotovite takoj po sajenju in montaži. Panele so zelo kompaktne in zahtevajo le minimalen prostor namenjen za druge namene. Kovinska ograja, ki jo zaradi poraščenosti z rastlinami komaj vidite, je narejena iz prvovrstnega materiala in preprečuje prehod otrokom, domačim ljubljencem in drugim.


Pogledi po naših ulicah včasih spominjajo na deželo pisanih kant.

Bolj prijetno za pogled je prav gotovo zelena ograja, kot pa pisani "kantarski svet".


Prednosti in koristi ˝Mobilne žive meje˝

*    Cenovno ugodna rešitev v primerjavi z zidano ograjo ali ograjo, kjer najprej sezidamo temelj, nanj postavimo stebre in montiramo ograjo (kovinsko, leseno, plastično,...)

*    Minimalni stroški vzdrževanja (jeklena mreža je pocinkana in ima 10 let garancije, rastline zahtevajo le minimalno vzdrževanje – obrezovanje, dognojevanje).

*    Zagotavlja takojšnjo ozelenitev okolice. V urbanih okoljih, kjer prevladujejo betonske in asfaltne površine, postajajo rastline vse pomembnejši dejavnik, ki vpliva na dobro počutje.

*    Zagotavlja varnost in intimo. Kvalitetno izdelana jeklena mreža in močni nosilni stebri preprečujejo prehod živalim in ljudem. Različne višine ograj (od 100 do 180 cm), omogočajo poljubno izbiro in zakrivajo prostor za delo in počitek, pred nezaželjenimi pogledi. Tako si lahko sredi naselja ustvarimo svojo oazo miru.

*    Enostavna in hitra montaža. Skupaj s stebri in kovinskimi sponkami je montaža panel ˝Mobilne žive meje˝ kar se da preprosta.

*    Rastline, posebej hedera - bršljan, zelo pripomorejo pri absorbciji in odstranjevanju drobnih prašnih delcev (PM5 in PM10) iz zraka. To problematiko že obravnava nova EU zakonodaja.


V kolikor potrebujete dodatne informacije ali se odločite za naročilo, nam lahko pišete na e-mail naslov: info@vrtko.si in z veseljem se bomo potrudili!Ni komentarjev:

Objavite komentar