Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70

več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


četrtek, 03. oktober 2013

Jabolčni dan RedLove

Odštevamo še zadnje dneve in ure do prijetnega druženja v Podvinu!
Jabolka so že obrana, s peko rdečih, slastnih jabolčnih mojstrovin bodo začeli jutri v slaščičarstvu Cerkovnik (tako, da bodo kulinarični posladki res sveži); mi pa smo v zadnjih pripravah sobotnega dogodka.Že zadnjič sem Vam omenila, da vsak kupec na dnevu jabolk Redlove ob nakupu jablane Redlove dobi tudi darilo; tokrat pa Vam kar zaupam kaj boste prejeli. Izbrali boste lahko med 2 sortama malin in sicer Twotimer Sugana ali Autumn First.
Pa še kratek opis obeh!

Malina Twotimer Sugana

Je sorta maline, ki jo obiramo 2 x letno (na enoletnem ali dvoletnem lesu). Idealna je za majhne vrtove in terase, ter tako primerna za vzgojo v loncu, kot hitro rastoča rastlina. Primerna za hitro vzgojo.
Obiranje je na enoletnih poganjkih v 2. tednu avgusta in vse do oktobra. 

Na dvoletnih poganjkih pa v začetku junija.Plodovi so zelo veliki, koničaste oblike, čvrsti in svetlo rdeče obarvani. Zelo prijetni tudi za obiranje.Rast rastline pa je pokončna, z malo stranskih poganjkov, zato je vzgoja enostavna z malo potrebnega privezovanja.Rastlina sama pa je zelo robustna.Malina Autumn First


Sorta maline, ki je primerna za vse vrste tal.Plodove obrodi na enoletnem šibju zelo zgodaj, to je lahko že v začetku avgusta.
Enoletne poganjke prikrajšujemo vse do tal v naslednjem letu, meseca februarja do marca.
Okus plodov je odličen in aromatičen. Oblikovani so koničasto in so zelo veliki.Rast grmiča je pokončna, tako da je vzgoja mogoča tudi brez opore.
Sorta maline Autumn First je robustna, odporna na bolezni in ni črviva.Pa še kartek opis programa:
Začeli bomo ob 10. uri s pozdravnim govorom Igorja Kolenca, kasneje se nam bo pridružil švicarski žlahnitelj Markus Kobelt iz podjetja Lubera in nam predstavil jablane Redlove, ter ostalo jagodičevje in sadno drevje.
Sledil bo praktični prikaz obrezovanja sadnega drevja, vodil ga bo naš vrtnar Primož Brezovec.
Vsekako boste imeli vmes čas, da boste poizkusili različne sorte jablan Redlove, poizkusili rdeče sokove, sladice, suhe krhlje, ... ter seveda povprašali za kakšen strokoven nasvet.
Pa še to: Vstopnine NI! Dovolj je le nasmeh in dobra volja!


Ni komentarjev:

Objavite komentar