Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70

več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


četrtek, 12. september 2013

RedLove dan

V zadnjih letih je samooskrba v velikem porastu. Nič ni lepšega kot na domačem vrtu odtrgati malino ali jabolko, izpuliti sočen korenček, narezati svež paradižnik in okusiti tisto neprecenljivo svežino ploda. Vseeno pa je potrebno rastline negovati, obrezovati, gnojiti, zalivati, ... vendar je na koncu ves trud poplačan.
Glede na dober odziv avgustovskega Paradižnikovega dneva v Podvinu, smo se odločili da Vam predstavimo še jablane Redlove; do sedaj ste večino o njih brali na našem blogu, kdor pa si je kupil sadiko, lahko v teh dneh že poizkuša prve plodove.
Da pa ostali "nejeverni Tomaži" ne boste prikrajšani za okušanje rdeče mesnatih plodov Vas vabimo 5. oktobra 2013 v Podvin na Jabolčni dan Redlove.

V veliko čast nam je, da nas bo ta dan  obiskal "oče" jabolk Redlove, žlahtnitelj gospod Markus Kobelt iz švicarskih Alp.
Kot velik ljubitelj jabolk je pred leti imel sanje, da "oblikuje" novo nenevadno sorto jablan. Našel je sorto rdeče jablane, vendar pa so bili plodovi majhni in neužitni (kisli in trpki). Vendar je svojim sanjam sledil in po letih križanj, preizkušanj mu je uspelo; vzgojil je jablano Redlove, katera ima kar nekaj pozitivnih lastnosti:
- plodove z izredno dekorativnim izgledom;  rdečo lupino in rdečo sredino
- cveti z zelo lepimi, dekorativnimi roza cvetovi
- 5 različnih sort, ki rodijo v različnih obdobjih (od sredine avgusta do konca septembra) in imajo različne okuse
- odporan sorta na škrlup, enostavno rastoča in zelo rodna
- plodovi, ki pri uporabi ne oksidirajo

Torej, smo vas prepričali, da pridete ta dan v Podvin? Začeli bomo ob 10. uri s predavanjem o vzgoji, obrezovanju, ... hkrati pa boste lahko poizkusili sočne plodove. Ta dan pa smo za Vas pripravili tudi 10% popust pri nakupu sadike Redlove. Vsak kupec pa prejme tudi darilo.

Gospod Markus Kobelt iz podjetja Lubera

prekrasni cvetovi jablane Redlove

Sočni rdeči plodovi
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar