Kje nas najdete!

Kje pa nas najdete?
Vrtni center in cvetličarna Ljubljana, Vodnikova cesta 100, Ljubljana, tel. 01/515 64 52, 01/515 64 52
Vrtni center Kalce, Cesta v Kalce 30G, Logatec, tel. 01/750 94 67, 01/750 94 67
Vrtni center Maribor, Koroška cesta 171, Maribor, tel. 059/13 60 70

več na www.vrtko.si
Nakupovanje rastlin preko spleta: www.floraexpress.si/ ali pa nas pokličite na telefonsko številko 08/385 98 03


četrtek, 26. september 2013

Povzetek tedna

Napoved za vikend ni ravno obetavna - vremensko imam v mislih. Plan, da gremo z otroci v hribe bo verjetno splaval po vodi. Ko pa ravno pregledujem svež slikovni material, sem se odločila, da delim malce lepih slik preteklih dni. Malce za oddih ... Jutri pa bom spisala kaj bolj strokovnega :)

Domača breskvica je končno dozorela - spomladi nas je razveseljevala s prekrasnim cvetjem http://zeleni-prsti.blogspot.com/2013/04/breskvica-bonanza.html, potem jo je malce stolkla toča, zato je dobila svoje stalno mesto pod nadstreškom. V soboto smo imeli "trgatev" - plodvo je bilo ogromno, vendar smo jih z lahkoto pojedli!
   
Ena skleda pobranih breskvic je že pošla, za poziranje mi je ostal le še manjši krožnik :)


Nabirate kaj gobe?

Ni lepšega kot potikanje po gozdovih in nabiranje gob. Nekaj pa mi ni jasno: zakaj nekateri brcate, obračate, pohodite neužitne ali nepozane gobe?  Ali ni lepše videti rdečo mušnico kot pa njene steptane ostanke?
Trojčice
Jerebika - ste že kuhali marmelado?

Gorenjski nageljni v vasi Koprivnik


4 komentarji:

 1. Čudovite fotografije bogastva narave.Priznam,da jerebikove marmelade še nisem kuhala niti jedla.
  lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Zelo lepe objave Alenka, čudovite fotografije. Lp, Martina

  OdgovoriIzbriši
 3. Pozdravljeni,

  mene pa zanima, kako velik lonec potrebuje takšna breskev? Kakšnega priporočate Kolikokrat oz. na koliko let je potrebno menjati zemljo? Kam jo daste pozimi? Kako jo zaščitite pred mrazom? Ali bi bilo bolje, da jo posadim jeseni ali spomladi? Ali jo prodajate v vaši vrtnariji?
  Hvala za odgovore ter čudovite objave! Polona

  OdgovoriIzbriši
 4. Naša breskev je posajena v glinen lonec, v katerem je cca. 70 l zemlje za posodovke. Zemljo dodam vsako pomlad (čez leto se z zalivanjem izpere, sesede,... in jo zato spomladi manjka cca. 10 cm pod robom), malce zrahljam zgornjo plast in nasujem do roba. Seveda je potrebno poskrbeti na dnu za drenažo (nasutje peska). Pozimi jo nič ne zaščitim, bila pa pokrita s snegom (kar pa je seveda tudi odlična zaščita) in je odlično preživela zimo. Čez leto, ko je imela res ogromno plodov in je bila postavljena na zelo sončno mesto, sem jo redno zalivala in gnojila (mineralno gnojilo FloryVita za plodovke).
  Glede časa saditve pa je načeloma vseeno, saj so rastline posajene v lonce in so dobro ukoreninjene. Rastline pa imamo na zalogi.

  Lepo nedeljo še naprej,
  Alenka

  OdgovoriIzbriši