ponedeljek, 10. junij 2013

Letošnja sezona

Nikakor se ne poslavljamo še od letošnje sezone, vseeno pa smo se ozrli nazaj nekaj zadnjih mesecev in z zadovoljstvom ugotovili, da smo tudi letos pridno uvajali sadne novosti in novosti okrasnih rastlin, ki so (bile) v Sloveniji zelo dobro sprejete.Vsaka od novosti prinaša izboljšave in prednosti od svojih predhodnih vrst, sort.
Podrobneje smo jih opisovali postopoma v naših preteklih objavah in vedno se lahko vračate k našim člankom ter zase izberete najbolj zanimivo  temo.

Pisani kolaž slik nam pokaže le del najbolj odzivnih novosti in posebnosti.

Z gotovostjo pa lahko povzamemo, da so tudi vaša srca prevzeli novi križanci ribeza Fourberry, prilagodljiva Sibirska borovnica,  pa jablane Redlove in križanci marelic, ki smo jih poimenovali Apri - novosti, s katerimi so zasnovane nove hibridne vrste koščičastega sadja.

Ameriška borovnica z roza obarvanimi jagodami Pink lemonade in rumena malina Frambeasy® Autumn amber sta zagotovo samo ena izmed primerkov revolucionarnih sadnih novosti, ki kljubujeta stereotipom, da mora biti okusna borovnica modra in jagoda maline rdeča.
Mešanica in bogastvo okusov ter arom so tako veliki, da si rastline res zaslužijo mesto v našem vrtu.

Vse naše rastline so posajene v loncih in tako dobro ukoreninjene ter zdrave. Sajenje le teh časovno ni omejeno in je zanj še vedno čas.

V kolikor se boste odločili za dopolnitev svojega sadnega ali okrasnega vrta z novostmi in posebnostmi iz naše košarice, nas obiščite v vrtnih centrih Vrtko ali pa spletno trgovino www.floraexpress.si.
Ni komentarjev:

Objavite komentar